Support og vejledning

Få svar på dine spørgsmål, find vejledninger og kontakt vores support gratis.

Det spørger andre om lige nu

Du skal tilslutte din virksomhed eller forening til MitID Erhverv, hvis du har brugere som skal agere digitalt på vegne af organisationen fx læse organisationens digitale post, indberette barsel eller sygdom eller logge ind i andre offentlige selvbetjeningsløsninger. 

Hvis du ikke har brugere, men alene selv skal agere digitalt på vegne af din virksomhed eller forening, kan du nøjes med at benytte dit private MitID (MitID privat til erhverv). Du behøver derfor ikke at tilslutte din virksomhed eller forening til MitID Erhverv.

Er du I tvivl, om I har behov for MitID Erhverv?

Hvis I i tilslutningen til MitID Erhverv ikke har valgt at overføre brugerne fra NemID medarbejdersignatur, vil du og dine medarbejdere miste adgangen til Digital Post.

Adgang til Digital Post er tilknyttet det ID nr. (RID nummer), der er på din medarbejdersignatur. Hvis du i MitID Erhverv vælger at oprette bruger på ny, vil brugeren blive betragtet som en ny medarbejder og derfor ikke have adgang til Digital Post. Dette gælder for både en rettighedsadministrator og for en medarbejder.

Læs mere om, hvordan du får oprettet adgang til Digital Post på ny

Hvis I anvender NemID medarbejdersignatur i dag, kan I flytte alle jeres nuværende administratorer og brugere til MitID Erhverv.

På den måde beholder administratorer og brugerne de administratorroller og rettigheder, som de har i dag. Fx adgang til at indberette sygdom eller barsel, eller logge ind i Digital Post.

Hvis I i tilslutningen til MitID Erhverv ikke har valgt at overføre brugerne fra NemID medarbejdersignatur, vil du og dine medarbejdere miste adgangene.

Adgangene er tilknyttet det ID nr. (RID nummer), der er på din medarbejdersignatur. Hvis du i MitID Erhverv vælger at oprette bruger på ny, vil brugeren blive betragtet som en ny medarbejder og derfor ikke have adgang til Digital Post eller NemRefusion. Dette gælder for både en administrator og for en medarbejder.

I kan anvende NemID medarbejdersignatur frem til den 31. oktober 2023.

Men efter den 30. juni 2023 fortsætter NemID erhverv (NemID medarbejdersignatur) med begrænset drift og afvikles gradvist frem til den 31. oktober 2023.

Da der vil være begrænset drift af NemID efter den 30. juni, anbefales I at flytte til MitID Erhverv inden den 30. juni 2023.

Det er derfor en god idé at flytte til MitID Erhverv så hurtigt som muligt, så I har tid til at sætte jeres organisation op i MitID Erhverv og få oprettet de brugere og fx certifikater, I har brug for fremover.

Når man anvender sit private MitID, bruger du samme MitID (bruger-ID og identifikationsmiddel fx MitID app), når du logger ind som privat person og erhvervsbruger.

Når du anvender et særskilt MitID, har du ét MitID til privatbrug og ét særskilt til erhvervsbrug. Når du anvender et særskilt MitID, har du et særskilt bruger-ID.

Dine private data og organisationens data er altid adskilte. Lige meget hvilken løsning, du vælger.

Læs mere om, hvordan I logger ind med MitID Erhverv

Spørgsmål? Find dit svar her

Kvinde med mobiltelefon

Vejledninger til MitID Erhverv

Tilslutning

Her kan du finde vejledning som anmelder eller som ledelsesrepræsentant, når du vil tilslutte en din virksomhed eller forening til MitID Erhverv.

Gå til vejledninger om tilslutning


Opsætning

Her kan du finde vejledning som udpeget organisationsadministrator til, hvordan du sætter din virksomhed eller forening op i MitID Erhverv.

Gå til vejledninger om opsætning


Aktivering

Her kan du finde vejledning som brugeradministrator eller bruger i forbindelse med aktivering af en eller flere brugere.

Gå til vejledninger om aktivering


Anvendelse 

Her kan du finde vejledning som administrator eller bruger til generel funktionalitet i MitID Erhverv løsningen.

Gå til vejledninger om anvendelse


Øvrige vejledninger til MitID Erhverv

Her kan du finde vejledninger til øvrige områder i og omkring MitID Erhverv. Vejledningerne er målrettet forskellige organisationstyper.

Gå til øvrige vejledninger til MitID Erhverv

Kontakt os

Åbningstider:

Hverdag: 08:00-20:00 og weekend 10:00-16:00. OBS: Vi oplever færrest opkald mellem 16:00-20:00.


Har du spørgsmål til MitID Erhverv eller oplever du fejl?
33 98 00 20

Har du akut brug for at få spærret bruger, MitID identifikationsmiddel eller certifikat?
33 98 00 21

Har du spørgsmål til seneste faktura?
33 98 00 22

Du er også velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular