Vejledninger til tilslutning

Her kan du finde vejledninger til, hvordan I tilslutter jeres virksomhed, myndighed eller forening til MitID Erhverv. Vejledningerne er både til dig om anmelder eller ledelsesrepræsentant.

Som anmelder

Som anmelder kan du bruge disse vejledninger til, at forberede en organisations tilslutning til MitID Erhverv.

• For at gennemføre forløbet skal en ledelsesrepræsentant for organisationen efterfølgende godkende tilslutningen.
  • Ledelsesrepræsentanten skal være dokumenteret medlem af organisationens ledelse f.eks. ejer, direktionsmedlem, formand.

Selve verifikationen af ledelsesrepræsentantens tilknytning til organisationen foregår manuelt og kan tage op til 10 arbejdsdage - og ved manglende dokumentation længere tid.

I tilslutningsforløbet skal du også udpege en administrator (organisationsadministrator) som står for den videre opsætning af organisationen i MitID Erhverv.

OBS - Hvis ledelsesrepræsentantens rolle og CPR- nummer er opdateret i CVR-registret kan en manuel verificering af ledelsesrepræsentantens tilknytning undgås.

Du kan i afsnittet "Som ledelsesrepræsentant" nedenfor læse nærmere om, hvad en ledelsesrepræsentant skal foretage sig, når I skal tilslutte jer til MitID Erhverv.

Forberedelse

• Du skal kende identiteten: navn, e-mail og fødselsdato (CPR-nummer og telefonnummer er ikke påkrævet) på den bruger som skal være organisationsadministrator i MitID Erhverv. En organisationsadministrator har bl.a. ansvar for opsætning af jeres organisations MitID Erhverv.
  • Der kan være behov for, at skulle dokumentere ledelsesrepræsentants tilknytning til organisationen, som f.eks. kopi af ansættelseskontrakt, relevant generalforsamlingsreferat, billedlegitimation eller lønseddel.
  • Verificering af ledelsesrepræsentanten kan tage op til 10 arbejdsdage (hvis den vedlagte dokumentation er fyldestgørende) fra tidspunktet for tilslutningsaftalens afsendelse.
  • Du skal bruge dit private MitID til login. Dit private MitID bruges kun til at bekræfte din identitet og bliver ikke delt med andre.

Start tilslutningen

1. Start tilslutningen via det link du har modtaget i en mail eller via URL: tilslut.nemlog-in.dk. Siden Du skal tilslutte din organisation åbner.
    Tilgå tilslutning

2. Vælg knappen Start tilslutning. Siden Login åbner.

3. Log ind med dit private MitID. Dit private MitID bruges kun til at bekræfte din identitet og bliver ikke delt med andre. Siden Vælg den organisation du vil tilslutte åbner.

4. Udfyld CVR-nummer eller vælg den organisation du vil tilslutte. Vælg knappen Næste. Siden Hvad er din rolle i organisationen? åbner.

5. Tjek Anmelder feltet af. Vælg knappen Næste. Siden Indtast dine oplysninger åbner.

6. Udfyld kontaktinformation. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal godkende tilslutningen åbner.

7. Udfyld alle felter med ledelsesrepræsentantens information. CPR-nummer er påkrævet så ledelsesrepræsentanten kan godkende digitalt. Vælg knappen Næste. Siden Upload dokumentation for ledelsesrepræsentant åbner.

8. Vedhæft dokumentation for ledelsesrepræsentanten som beviser tilknytning til organisationen. Dokumenterne kan være i pdf, jpg, png eller gif. Bemærk at verifikationen af ledelsesrepræsentanten kan tage op til 10 arbejdsdage eller mere hvis dokumentationen ikke er fyldestgørende. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal lave opsætningen i MitID Erhverv? åbner.

9. Vælg dig selv, en ledelsesrepræsentant eller en anden person til organisationsadministrator.
    1. Tilføj den som skal være organisationsadministrator og udføre opsætningen i MitID Erhverv. Vælg knappen Næste. Siden Rediger oplysninger åbner.

2. Udfyld information (manglende CPR-nummer medfører at du tildeles en midlertidig adgangskode). Vælg knappen Næste. Siden Bekræft og godkend åbner.

10. Tjek information og tro og love erklæring. Vælg knappen Send tilslutningen til godkendelse. Ledelsesrepræsentanten modtager en e-mail med information om aftale om tilslutning fra MitID Erhverv. Du vil også som anmelder modtager en kvittering for at tilslutningsaftalen er afsendt. Siden Kvittering åbner.

11. Tjek kvitteringen. Nets verificerer nu ledelsesrepræsentantens tilknytning til organisationen. Verificeringen kan tage op til 10 arbejdsdage eller mere hvis dokumentationen ikke er fyldestgørende. Ledelsesrepræsentanten modtager en mail med et link til at godkende tilslutningen. Anmelder logger ud.

Start tilslutningen

1. Start tilslutning via https://tilslut.nemlog-in.dk for at begynde tilslutningen til MitID Erhverv. Siden Du skal tilslutte din organisation åbner.

2. Vælg knappen Start tilslutning. Siden Login åbner.

3. Log ind med dit private MitID. Dit private MitID bruges kun til at bekræfte din identitet og bliver ikke delt med andre. Siden Vælg den organisation du vil tilslutte åbner.

4. Udfyld CVR-nummer eller vælg den organisation du vil tilslutte. Vælg knappen Næste. Siden Hvad er din rolle i organisationen? åbner.

5. Tjek Anmelder feltet af. Vælg Næste. Siden Indtast dine oplysninger åbner.

6. Udfyld kontaktinformation. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal godkende tilslutningen åbner.

7. Udfyld alle felter med ledelsesrepræsentantens information. CPR-nummer er påkrævet så ledelsesrepræsentanten kan godkende digitalt. I tilfælde hvor ledelsesrepræsentanten ikke har et CPR-nummer, skal dette markeres på siden. Vælg sprog i menuen. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal lave opsætningen i MitID Erhverv åbner.

8. Tilføj den som skal være organisationsadministrator og udføre opsætningen i MitID Erhverv. Vælg knappen Næste. Siden Rediger oplysninger åbner.

9. Udfyld information (manglende CPR-nummer medfører at du tildeles en midlertidig adgangskode). Vælg knappen Næste. Siden Bekræft og godkend åbner.

10. Tjek information og tro og love erklæring. Vælg knappen Send tilslutningen til godkendelse. Siden Kvittering åbner.

11. Ledelsesrepræsentanten modtager en e-mail med information om aftale om tilslutning fra MitID Erhverv. Du vil også som anmelder modtager en kvittering for at tilslutningsaftalen er afsendt. Boksen Midlertidig adgangskode åbner.

12. Vælg knappen Vis for at se den midlertidige adgangskode og gem den på forsvarlig vis. Den midlertidige adgangskode skal bruges til at verificere ledelsesrepræsentantens identitet, når han/ hun skal opsætte organisationen i MitID Erhverv.  Vælg knappen Luk vindue.

13. Udlevér den midlertidige adgangskode til ledelsesrepræsentanten. Anmelder kan nu logge ud.

14. Ledelsesrepræsentanten modtager en mail, hvor der står at tilslutningen er forberedt og mangler godkendelse.

Start tilslutningen

1. Start tilslutning via https://tilslut.nemlog-in.dk for at begynde tilslutningen til MitID Erhverv. Siden Du skal tilslutte din organisation åbner.

2. Vælg knappen Start tilslutning i højre hjørne. Siden Login åbner.

3. Log ind med dit private MitID. Dit private MitID bruges kun til at bekræfte din identitet og bliver ikke delt med andre. Siden Vælg den organisation du vil tilslutte åbner.

4. Udfyld CVR-nummer eller vælg den organisation du vil tilslutte. Vælg knappen Næste. Siden Hvad er din rolle i organisationen? åbner.

5. Tjek Anmelder feltet af. Vælg knappen Næste. Siden Indtast dine oplysninger åbner.

6. Udfyld kontakt information. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal godkende tilslutningen åbner.

7. Udfyld alle felter med ledelsesrepræsentantens information. I tilfælde hvor ledelsesrepræsentanten ikke har et CPR-nummer, skal dette markeres på siden. Vælg sprog i menuen. Vælg knappen Næste. Siden Upload dokumentation for ledelsesrepræsentant åbner.

OBS: Hvis ledelsesrepræsentant har et CPR-nummer, men ikke har et NemID eller MitID, så læs mere her.

Bemærk, at det er dit ansvar som anmelder at fremlægge udskrevne vilkår og dokumentation om tilknytning for ledelsesrepræsentanten. Når ledelsesrepræsentanten har underskrevet vilkår kan du skanne dokumentet ind. Start tilslutningen med det link du har fået i en mail. Alternativ kan du starte tilslutningen på https://tilslut.nemlog-in.dk/  Vælg CVR for den organisation du er i gang med at tilslutte. Upload dokumentet med vilkår.

8. Vedhæft dokumentation for ledelsesrepræsentanten som beviser tilknytning til organisationen. Dokumenterne kan være i pdf, jpg, png eller gif. Bemærk at verifikationen af ledelsesrepræsentanten kan tage op til 10 dage eller længere hvis dokumentationen ikke er fyldestgørende. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal lave opsætningen i MitID Erhverv? åbner.

9. Vælg dig selv, eller en anden person der skal lave opsætningen som organisationsadministrator.

10. Tilføj den som skal være organisationsadministrator og udføre opsætningen i MitID Erhverv. Vælg knappen Næste. Siden Rediger oplysninger åbner.

11. Udfyld information (ved manglende CPR-nummer tildeles en midlertidig adgangskode). Vælg knappen Næste. Siden Bekræft og godkend åbner.

12. Tjek information og tro og love erklæring. Vælg knappen Send tilslutningen til godkendelse. Siden Kvittering åbner.

13. Vælg knappen Luk vindue. Siden Du skal indhente underskrift af tilslutningsaftale guiden åbner.

14. Følg guiden med linket til tilslutningsaftalen. Både du som anmelder og ledelsesrepræsentanten har modtaget en mail med instruktion til at uploade den underskrevne aftale.

Her kan du se video, som trin for trin leder dig i gennem tilslutningen til MitID Erhverv som anmelder.

Se video: Sådan tilslutter I jer MitID Erhverv - for dig som anmelder

Som ledelsesrepræsentant

Denne vejledning guider dig som ledelsesrepræsentant i at gennemføre tilslutning af jeres organisation til MitID Erhverv.

Som ledelsesrepræsentant skal du være medlem af organisationens ledelse (fra CVR eller anden dokumentation), f.eks. ejer, direktionsmedlem eller formand.

I tilslutningsforløbet skal du også udpege en administrator (organisationsadministrator) som står for den videre opsætning af jeres organisation i MitID Erhverv.

OBS - hvis I skal flytte jeres forhold fra NemID medarbejdersignatur, vil jeres nuværende NemID administrator modtage en e-mail fra Nets med et link, når jeres organisationen kan tilsluttes MitID Erhverv.

Forberedelse

For at kunne gennemføre tilslutningen til MitID Erhverv skal du have følgende parat:

• Du skal kende identiteten: navn, e-mail og fødselsdato (CPR-nummer og telefonnummer er ikke påkrævet) på den bruger som skal være organisationsadministrator i MitID Erhverv. En organisationsadministrator har bl.a. ansvar for opsætning af jeres organisations i MitID Erhverv.
  • Din egen e-mail adresse tilknyttet organisationen.
  • Du skal bruge dit private MitID til login. Din private MitID bruges kun til at bekræfte din identitet og acceptere tilslutningen til MitID Erhverv, og bliver ikke delt med andre.
  1. Start tilslutning via https://tilslut.nemlog-in.dk eller det link du har modtaget for at begynde tilslutningen til MitID Erhverv. Siden Du skal tilslutte din organisation åbner.

2. Vælg knappen Start tilslutning. Tilslutningsforløbet starter.

3. Log ind med dit private MitID. Dit private MitID bruges kun til at bekræfte din identitet og bliver ikke delt med andre. Siden Vælg den organisation du vil tilslutte åbner.

4. Vælg den organisation du vil tilslutte (hvis flere end èn vises) til MitID Erhverv. Vælg knappen Næste. Siden Acceptér for MitID Erhverv åbner.

5. Læs og acceptér vilkår for MitID Erhverv. Vælg knappen Næste. Siden Indtast dine oplysninger åbner. Du har nu tre muligheder for at udpege en organisationsadministrator.

• Viderefør administrator fra NemID medarbejdersignatur - hvis I flytter jeres forhold til MitID Erhverv. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal lave opsætningen af organisationen? åbner.

1. Vælg den administrator fra listen som skal stå for opsætningen. Vælg knappen Næste. Siden Redigér administrator åbner.

2. Tjek at administrator information er korrekt. Det er vigtigt at administratorens information er korrekt og opdateret. Vælg knappen Næste. Siden Bekræft og godkend åbner.

3. Du har nu mulighed for at redigere administrator information eller godkende hvis korrekt. Vælg knappen Godkend. Den udpegede organisationsadministrator modtager en mail fra MitID Erhverv til underretning. Siden Kvittering åbner.

• Tilføj dig selv som organisationsadministrator. Vælg knappen Næste. Siden Hvem skal lave opsætningen i MitID Erhverv? åbner.

1. Markér dig selv som admininistrator. Vælg knappen Næste. Siden Tjek din data åbner.

2. Tjek eller rediger din information. Vælg knappen Godkend. Du modtager en mail fra MitID Erhverv til underretning. Siden Kvittering åbner.

• Tilføj en ny administrator. Vælg knappen Tilføj ny administrator. Siden Hvem skal lave opsætningen af organisationen åbner.

1. Vælg knappen Tilføj ny administrator. Siden Redigér administrator åbner.

2. Udfyld information omkring organisationsadministrator (manglende CPR-nummer medfører at du tildeles en midlertidig adgangskode, som du skal overdrage til den valgte administrator). Vælg knappen Næste. Siden Bekræft og godkend åbner.

3. Tjek data. Vælg knappen Godkend. Siden Kvittering åbner.

6. Tjek kvitteringen. Jeres organisation er nu tilsluttet MitID Erhverv. Vælg eventuelt knappen Start opsætning. Siden Løs opgaver åbner. Her kan du tjekke, at tilslutning af jeres organisation nu er gennemført.
Her kan du se en video, som trin for trin leder dig i gennem tilslutningen til MitID Erhverv som ledelsesrepræsentant. Denne video er til jer, som tidligere har anvendt NemID medarbejdersignatur og nu skal flytte til MitID Erhverv.

Se video: Sådan tilslutter I jer til MitID Erhverv - for dig som ledelsesrepræsentant
Her kan du se en video, som trin for trin leder dig i gennem tilslutningen til MitID Erhverv som ledelsesrepræsentant. Denne video er til jer, som er en ny virksomhed eller forening.

Se video: Sådan tilslutter I jer til MitID Erhverv - for dig som ledelsesrepræsentant (ny organisation)