Vejledninger til aktivering

Her kan du finde vejledninger til, hvordan I aktiverer jeres brugere i MitID Erhverv. Vejledningerne er både til dig om brugeradministrator og almindelig bruger.

Sådan aktiverer du som brugeradministrator brugere i MitID Erhverv

På siden med vejledning til brugeradministrator kan du under "Brugere" læse afsnittene:

• Send brugere til aktivering enkeltvis efter brugerimport
  • Send flere brugere til aktivering på én gang efter brugerimport.

Læs vejledning til brugeradministrator

Sådan aktiverer du dig som bruger i MitID Erhverv

Når du har modtaget aktiveringsmail fra MitID Erhverv, kan du begynde at aktivere MitID Erhverv.

Inden du starter aktiveringen, er det en god ide at tage stilling til, hvordan du gerne vil bruge MitID Erhverv. Der er som udgangspunkt 2 forskellige muligheder.

• Du bruger dit private MitID, når du logger ind eller underskriver på vegne af din organisation. Det betyder, at du logger ind som du plejer med dit private MitID, selv om du logger ind eller underskrive på vegne af din organisation. Du indtaster altid dit private MitID bruger-id i både private og erhvervssammenhænge.
  • Du bruger særskilt MitID Erhverv, når du logger ind eller underskrive på vegne af din organisation. Det betyder, at du under aktiveringen opretter et nyt MitID bruger-ID. Det id skal du indtaste, når du logger ind eller underskriver på vegne af din organisation. Det kan du bruge i både i din arbejdstelefon eller privattelefon. Hvis du bruger det særskilte MitID Erhverv i din privattelefon, skal du altid bruge PIN-kode for at godkende. Du kan ikke længere godkende med biometri, fx fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

Bemærk, at du kan få færre eller flere valgmuligheder om, hvordan du bruger MitID Erhverv, fx hvilke identifikationsmidler du kan vælge, under aktiveringen. Dette skyldes, at din organisation kan have en ret-ningslinje om, hvordan organisationens medarbejdere bruger MitID Erhverv. Hvis du har spørgsmål, kontakt brugeradministrator i din organisation. Du kan finde personens navn og e-mailadresse i den aktiveringsmail, du har modtaget.

Sådan aktiverer du dig i MitID erhverv, så du kan bruge privat MitID på vegne af din organisation

Inden du begynder at aktivere MitID Erhverv, skal du have:

• Aktiveringsmail fra MitID
  • Privat MitID
  • Midlertidig aktiveringskode på 8 cifre, hvis du har modtaget den fra brugeradministrator i din organisation.

Bemærk, at det ikke er alle, der modtager aktiveringskoden fra brugeradministrator.

Nedenfor kan du se en kort video, som forklarer, hvordan du aktiverer MitID Erhverv. Videoen gælder kun for dig, der ønsker at bruge privat MitID, når du logger ind eller underskrivre på vegne af din organisation.

Hvis du vil bruge et særskilt MitID Erhverv, når du logger ind eller underskrive på vegne af din organisation

Inden du begynder at aktivere MitID Erhverv, skal du have:

• Aktiveringsmail fra MitID
  • Privat MitID
  • Midlertidig aktiveringskode på 8 cifre, hvis du har modtaget den fra brugeradministrator i din organisation.

Bemærk, at det ikke er alle, der modtager aktiveringskoden fra brugeradministrator.

Nedenfor kan du se en kort video, som forklarer, hvordan du aktiverer MitID Erhverv. Videoen gælder kun for dig, der ønsker et særskilt MitID Erhverv. Det betyder, at du får et helt nyt og særskilt MitID bruger-ID, som skal bruges, når du logger ind eller underskriver på vegne af din organisation.

Videoen tager udgangspunkt i, at:

• din organisation ikke tillader at bruge privat MitID, når du logger ind eller underskriver på vegne af din organisation.
  • brugeradministrator i din organisation har valgt, at du skal bruge MitID appen.

Bemærk, din organisations opsætning i MitID Erhverv kan være anderledes. I så fald ser aktiveringsforløb i videoen lidt anderledes ud end hvad du oplever, når du aktiverer dit MitID Erhverv.